June 7, 2021

fredrikstadtriathlon.com

Just another WordPress site

Trollveggen Triathlon

3 min read

Trollveggen Triathlon har siden 2009 vært en årlig begivenhet i Åndalsnes, nærmere bestemt Reinheimen Nasjonalpark og Trollveggen. Her kombineres 1 200 meter svømming med 34 km sykling over 750 høydemeter og 5,7 km løping over 750 høydemeter. I år går begivenheten av stabelen lørdag 13. juli, med startskudd for svømming kl. 13.00. Det er premiering både for kvinner og for menn.

Det er begrenset med plass på triatlonen, og maks 200 utøvere kan delta. Dette er en populær begivenhet, både når det gjelder deltakere og publikummere, og begge deler blir fulltegnet god tid i forveien. Dette er trolig en av de mest ekstraordinære triatlonene i Norge, grunnet sine spektakulære ruter i vakker natur, med store utfordringer og høy utholdenhetsgrad.

Programmet

Alle deltakere må hente sin utøverkonvolutt mellom kl. 08.00 og 08.55. Kl. 09.00 er det obligatorisk pre-race-møte på Tindesenter for startnummer 1 til 100, og kl. 09.30 for startnummer 101 til 200. Kl. 10.30 til 11.30 er det innlevering av kasse T2. Utøverne må selv sørge for å levere kassen til transport ved T1. Kl. 10.30 til 11.30 innleveres sykkel.

Kl. 12.30 til 12.50 er det innsjekk for svømming. Her er det lov å varme opp i svømmeløypa på eget ansvar. Startskuddet går kl. 13.00. Etter løpet skal finisher-trøyer og våtdrakter avhentes på festivalkontoret ved Tindesenteret. Fra kl. 18.00 begynner festlighetene med After på Låven, med påfølgende premieutdeling kl. 19.30. Fra kl. 21.00 blir det fest på Låven med Road Traveler.

Svømming

Alle utøvere må ha betalt deltakeravgift og inneha lisens fra triatlonforbundet. Alle utøvere får utdelt en utøverkonvolutt, som inneholder startnummer, badehette, fire sikkerhetsnåler, et informasjonsskriv, sykkeltag og et supportkort. Ved uthenting av konvolutten må det fremvises helårs-lisens fra triatlonforbundet. Det er også mulig å kjøpe en engangslisens for anledningen ved påmelding. Denne lisensen kan avhentes sammen med utøverkonvolutten.

Badehetten som utdeles har startnummer påført, og deltakeren må selv sørge for å bruke våtdrakt til løpet. Våtdrakten gir ekstra flyteevne, og gir dermed også en ekstra sikkerhet. Hva øvrig sikkerhet angår, så har arrangørene et stort sikkerhetsnett til lands og til vanns, med mannskap i kano og kajakk. De vil bistå deltakeren om det skulle oppstå problemer underveis.

Sykling

Det stilles ingen krav til type sykkel for å delta, annet enn at den må være i god stand. Dette vil påses av arrangøren i skiftesonen før svømmingen. Det er obligatorisk med hjelm under konkurransen. Denne må være CE-godkjent og i god stand. Alle regler i forbindelse med konkurransen vil bli gjennomgått før start, og deltakere må huske at drafting ikke er tillatt.

At drafting ikke er tillatt vil si at det skal være minst ti meter mellom ditt eget forhjul og forhjulet til syklisten foran deg til enhver tid. Løpet foregår på riksvei E136 før ferden går videre på smale veier. Her vil det av trafikkmessige hensyn ikke være mulighet for assistanse. Det er derfor viktig å ha med nødvendig utstyr på sykkelen.

Løping

Deltakerne må løpe med sekk under hele løpet. Sekken skal inneholde vindtett og varm jakke, lue og hansker, mat og drikke, samt mobiltelefon. Drikkeflasken kan fylles underveis ved bekker og elver. Gode joggesko er helt nødvendig, og må tåle oppstigning fra Trollstigen til Stabbeskaret. Terrenget er krevende, og det er en to timers tur ned fra toppen for å komme seg tilbake til Trollstigen.

Generelt

Alle deltakere må bak på startnummeret sitt notere kontaktperson og mobilnummer til kontaktperson. Ved eventuelt uhell, må arrangøren kontaktes umiddelbart. Ved skade må også AMK varsles på 113. Det er derfor helt essensielt at deltaker har mobiltelefon med seg i sekken. Assistanse, eller support, kan løpe sammen med utøveren til Stabbeskaret, om nødvendig. Arrangøren kan legge om løpstraséen ved værmessige forhold som tåke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.