June 7, 2021

fredrikstadtriathlon.com

Just another WordPress site

Sykling

3 min read

Mange streber etter å opprettholde en aktiv livsstil med mye fysisk aktivitet. Det finnes imidlertid et mylder av treningsformer å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer akkurat deg best. Er du ute etter en treningsform som lar deg nyte vakker natur og frisk luft, samtidig som treningen er svært effektiv? Da bør du lese videre.

I denne guiden skal vi ta for oss sykling, som er perfekt kondisjonstrening som passer de aller fleste – gammel som ung. Dersom du planlegger å bli med i en triatlon, er det også essensielt å være komfortabel med å sitte på sykkelsetet – dette er nemlig én av tre disipliner som inngår i enhver triatlon, og byr på fartsfylt moro!

Sykling passer alle

Det som er så bra med sykling som øvelse, er at det passer bortimot alle. Enten du er kvinne, mann, gammel eller ung, så skal du kunne finne veien til sykkelsetet. Hvis du planlegger å bli med i en triatlon, kan det være greit å begynne treningen i god tid, slik at du stiller forberedt. Begynn gjerne noen måneder i forveien.

Du kan selv velge intensiteten på treningen når du sykler, noe du gjør ved å legge opp en rute som passer dine forutsetninger. Noen er allerede godt trent, og kan gjerne sykle mil etter mil uten problemer. Andre er dårlig trent, og kan med fordel begynne i det små. Etter hvert som du får bedre kondis, vil du kunne sykle lengre og lengre distanser.

Utstyr syklister må ha

Før du begynner å sykle, er det diverse utstyr du må ha på plass. Det mest innlysende er kanskje selve sykkelen, som også er øvelsens grunnstein. Vær obs på at en sykkel vil kunne ha store variasjoner når det kommer til kvalitet, og at du bør kjøpe en sykkel som passer til det formålet du skal bruke den til.

Sykkelen koster ofte ganske mye, avhengig av hvilket merke du kjøper, og hvor høye krav du stiller. Vil du spare litt penger, kan du alltids kjøpe en brukt variant! I tillegg til en sykkel, bør du som syklist ha diverse annet sykkelutstyr, som hjelm (selvfølgelig), sykkelbriller, tights eller en tettsittende drakt, sykkelsko og drikkeflaske som kan tas med.

Sykling har mange fordeler

Sykling er en populær sport, og du har sikkert oppdaget at stadig flere implementerer syklingen som en del av hverdagen, gjerne ved å sykle til og fra jobb, eller lignende. Det å sykle har ofte mange positive sider. Blant disse er den mest åpenbare at du får mye vakker natur og frisk luft med på kjøpet, til kontrast fra trening på treningsstudio.

En annen fordel som kommer med på kjøpet når du sykler, er at du får god trening. Spesielt for lårmuskulaturen er sykling gunstig, men du vil også oppleve at kondisen blir veldig mye bedre når du har syklet en stund. Jo mer du sykler, jo bedre kondisjon får du. I tillegg kan sykling være sosialt om du sykler sammen med noen.

Delta i en konkurranse!

Hvis du er vant til å sykle på hobbybasis eller på egen hånd, men ønsker å ta det et steg videre, er det å delta i en konkurranse midt i blinken. Det finnes mange sykkelritt og konkurranser du kan delta i, som arrangeres hvert eneste år. I tillegg kan du melde deg på kombinerte konkurranser som en triatlon, der sykling inngår.

Oppsummering

Mange nordmenn sverger til sykling som treningsmetode, og det er slettes ikke rart! Det å sykle bringer med seg mange fordeler, som god kondis og mye frisk luft. Sykling passer de aller fleste, og du kan selv bestemme vanskelighetsgraden. Hvis du ønsker å sykle må du imidlertid ha diverse utstyr, som sykkel, hjel og behagelige sykkelklær. Meld deg gjerne på en konkurranse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.