June 7, 2021

fredrikstadtriathlon.com

Just another WordPress site

Oslo Triatlon

3 min read

Årlig arrangeres det mange konkurranser og løp her i Norge, og det finnes utvilsomt en treningsform for enhver smak. Hvis du er ute etter en konkurranse som er allsidig, krevende og variert, bør du imidlertid rette fokuset mot en triatlon. Her konkurrerer du mot mange andre via svømming, sykling og løping. Mer variert og spennende blir det knapt, mener vi!

Det arrangeres flere triatloner rundt omkring, men dersom du vil ha en mest mulig urban og morsom opplevelse, så er Oslo Triatlon riktig arrangement for deg. I 2019 arrangeres Oslo Triatlon den 10. august, og på hjemmesiden til arrangementet reklameres det for at dette er en utfordring for alle som ønsker å delta. Du trenger bare melde deg på!

Fakta om Oslo Triatlon

Faktisk er Oslo Triatlon den eldste av sitt slag i Norge. Arrangementet ble første gang avholdt i 1983, og siden den gang har spreke deltakere syklet, svømt og løpt i området ved Sognsvann. Selve svømmingen finner sted i Sognsvann – naturlig nok. Deretter sykler du til Maridalen, og så videre til Skar. Konkurransen avsluttes med løping i en sløyfe rundt Sognsvann.

Her vil du med andre ord omgis av vakker natur mens du deltar, samtidig som du aldri er langt ifra det pulserende bymiljøet i Oslo sentrum. Oslo Triatlon har for øvrig mange sponsorer å vise til, som Apex klinikken, Imsdal, Sportograf.com og Klar Stadion, for å nevne noen. Arrangøren er Sportsklubben Rye, som har arrangert Oslo Triatlon siden 1983.

Få en suvenir!

For mange er det stort å delta i en triatlon, og noe de gjerne vi ha minner av for resten av livet. Det er dessuten morsomt å ha et «bevis» på deltakelsen som kan vises fram til venner, bekjente eller kolleger som ikke tror deg når du sier at du fullførte innen den maksimale tiden som er satt.

Helt siden oppstart har alle deltakere som fullfører løpet innen 9 timer fått en såkalt deltakermedalje, egen t-skjorte og en badehette. I tillegg vil alle deltakere få mat og drikke underveis, så du slipper å ta med deg matpakke – heldigvis! Dette har nærmest blitt en tradisjon for arrangøren, som synes det er kjekt å gi litt tilbake til de påmeldte.

Praktisk informasjon

Du som planlegger å delta i Oslo Triatlon, lurer sikkert på hvor du skal møte opp, hva klokken du må være hvor, hvordan du kommer deg til arenaen, hvordan ting fungerer og så videre. Heldigvis har arrangøren bak Oslo Triatlon utarbeidet en manual på over 20 sider, der du kan lese om all praktisk informasjon. Denne manualen kalles «Race Manual».

I manualen finnes du all informasjonen du trenger å vite for å kunne delta. Her er det blant annet et telefonnummer du kan ringe dersom du lurer på noe, selve programmet, om konkurransereglene, krav til utstyr, om skiftesoner, parkering, henting av startnummer, lisenskort, starttider, svømmedistanse, løyper, tilstand på veien for sykkeldistansen, drikkestasjoner og mye, mye mer! Du kan laste manualen ned på hjemmesiden.

Hvem bør delta?

Ifølge Oslo Triatlon sin arrangør kan alle som ønsker det delta. Det er klart at det er en fordel om du har en viss fysisk form ved deltakelse, men distansene kan gjennomføres i ulike puljer tilpasset ulike nivå. Det er for eksempel en egen barnetriatlon, der barn kan melde seg på og konkurrere mot andre barn. Husk, det viktigste er ikke å vinne!

Sosialt og morsomt

Det å delta på Oslo Triatlon skal først og fremst være morsomt og spennende, og du skal være stolt om du klarer å gjennomføre løpet – uavhengig av om du vinner eller ikke. Husk, av alle de påmeldte er det én vinner, noe som betyr at sjansen for å vinne er ganske liten, og sannsynligvis forbeholdt de aller best trente. Det er uansett sosialt og morsomt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.