June 7, 2021

fredrikstadtriathlon.com

Just another WordPress site

Norseman Xtreme Triathlon

3 min read

En triatlon er et sportslig arrangement som består av tre grener: Svømming, sykling og løping. Målet er selvfølgelig å gjennomføre på best mulig tid. Mange har hørt om Norseman Xtreme Triathlon, men få tør å delta. Dette er nemlig en konkurranse for de aller mest hardføre av de hardføre, og det er en prestisjefull bragd å i det hele tatt klare å gjennomføre løpet.

Triatlon er en stor idrett i internasjonal sammenheng, og vokser derfor også i Norge. Riktignok er triatlon i ferd med å utvikle seg til en ny folkesport med stevner over hele landet, men det er få triatloner, selv på internasjonal basis, som kan måle seg med Norseman Xtreme Triathlon. Her er naturopplevelsen i fokus, samtidig som kravene til fysisk utholdenhet er ekstremt store.

Sted og distanser

Distansene som du må gjennomgå hvis du melder deg på Norseman Xtreme Triathlon tilsvarer distansene som finnes på et hvilket som helst Ironman-stevne ellers i verden. Løpet starter med 3 800 meter svømming fra en ferge i Hardangerfjorden inn til den lille kommunen Eidfjord. Her må deltakerne vrenge av seg våtdrakten og gjøre seg klare til å sette seg på sykkelsetene sine.

Fra Eidfjord er det 180 kilometer på sykkel gjennom den vakre naturen over Hardangervidda. Turen bærer videre i retning Geilo, og avsluttes i det lille tettstedet Austbygdi ved Tinnsjøen. I dette idylliske naturområdet begynner løpsetappen på 42,2 kilometer, noe som tilsvarer en full maraton. De første 25 kilometerne er en flat etappe mot Rjukan, mens resten av distansen går opp på toppen av Gaustatoppen.

Å delta på Norseman Xtreme Triathlon

Det kreves et ekstremt treningsvolum og mange forberedelser på veien mot Norseman Xtreme Triathlon. For nye deltakere er det bra nok å ha som mål å fullføre løpet, mens mer erfarne konkurrenter gjerne har som mål å fullføre på en god tid. Det er svært krevende å skulle svømme, sykle og løpe i samme konkurranse, og værforholdene endrer seg også fra år til år.

Desto større er tilfredsstillelsen når du faktisk når målet, og ser tilbake på at du har gjennomført et av verdens mest anstrengende triatlon-stevner. Det er få opplevelser som kan komme i nærheten av å gi den samme mestringsfølelsen. Å delta på en triatlon skal også være gøy – selv om det er en individuell idrett, så er det en fantastisk god lagånd i triatlon-miljøet.

Hvordan trene til en triatlon?

Du lurer kanskje på hvordan du skal trene til en triatlon? Det sier seg selv at du er nødt til å være villig til å legge ned et stort antall treningstimer både i vann og på land for å oppnå den utholdenheten som er nødvendig. I tillegg er det viktig å trene på noen elementer som du kanskje ikke har tenkt så mye over.

I en triatlon må du selvfølgelig mestre de vanlige basisøvelsene sykling, svømming og løping, men du må også øve på å få til overgangen mellom disse øvelsene. Fordi et triatlon varer lenge, særlig når distansene blir så lange som de er på Ironman-nivå, så må du også sørge for at du evner å få i deg et tilfredsstillende næringsinntak.

Med fokus på naturopplevelser

Etter to år med planlegging, gikk det første Norseman Xtreme Triathlon av stabelen i 2003. Hårek Stranheim, som var en av grunnleggerne, hadde en visjon om at løpet skulle bli en reise gjennom billedskjønn norsk natur, samtidig som det selvfølgelig er en fysisk kraftanstrengelse av dimensjoner. Det er dette som skaper den helt unike opplevelsen av å delta på Norseman.

Triatlon i årene som kommer

Det er ingenting som tyder på at interessen for triatlon vil avta i årene framover. Det blir stadig flere påmeldinger til Norseman Xtreme Triathlon, og oppmerksomheten rundt løpet vokser for hvert år som går. Du trenger ikke fancy utstyr for å delta, det holder med en våtdrakt i riktig størrelse og en sykkel med god sittestilling. Kjøp gjerne brukt eller lån av noen du kjenner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.