June 7, 2021

fredrikstadtriathlon.com

Just another WordPress site

Bergen–Voss Triathlon

3 min read

Er du blant de mange som ønsker å ta treningshobbyen til neste nivå? Det å holde seg i fysisk aktivitet er noe stadig flere streber etter, enten det er snakk om løping, svømming eller sykling. Så hvorfor ikke melde seg på en konkurranse der du kan gjennomføre flere øvelser underveis, som en triatlon bestående av både svømming, sykling og løping?

Hvis dette virker som noe for deg, er Bergen–Voss Triathlon verdt å la seg inspirere av. Dette var en såkalt Ironman-distanse, og ble arrangert på samme tid som det kjente sykkelrittet Bergen–Voss i årene 2008 og 2009. Arrangementet er i dag erstattet av Bergen Triathlon, ettersom dette er billigere å arrangere og har vekslingspunkt og startpunkt nærmere konkurransens startpunkt.

Om Bergen–Voss

Selv om Bergen–Voss Triathlon ikke lenger arrangeres, er det ingenting i veien for å la seg inspirere av konkurransen. Denne triatlon-øvelsen inkluderte en svømmedistanse på 3 800 meter, sykling i 180 km så vel som et maratonløp til slutt. Selve sykkelrittet Bergen–Voss har lenge vært en klassiker på Vestlandet, og da den ble arrangert for 32. gang i 2008, ble den kombinert med triatlon.

Det betyr at de som ville kunne gjennomføre kun sykkeldelen kunne gjøre det, men at det også var mulig å kombinere sykkelrittet Bergen–Voss med svømming og løping. Samme trasé ble altså benyttet for sykling, noe som tillot arrangøren å ha de samme løypevaktene, sanitetstjenestene og matstasjonene. Bergen–Voss Triathlon ble likevel ikke arrangert mer enn to ganger, altså i 2008 og 2009.

Arrangementet i 2008

Første gangen Bergen–Voss Triathlon ble arrangert, var i 2008. Denne gangen deltok 33 deltakere, og informasjonsmøtet og registreringen fant sted i Fana Roklubb like ved Nordåsvannet i Bergen. Det var Bergens såkalte maratongeneral, Hans Jacob Berntsen, som avløste startskuddet på det som skulle være den første fullverdige triatlon-øvelsen i Bergen noensinne. Dette var en uvanlig varm dag, og gradestokken viste opptil 30 grader.

Svømmedelen bestod av fire runder i området mellom Gamlehaugen, roklubben og Konsulbukten. Deretter begynte sykkeldelen som hadde startpunkt på roklubbens parkeringsplass og varte hele veien til Voss. Vel fremme på Voss var det klart for løping rundt hele Vangsvannet via Gjernes. Selve maratondelen var 8 x 5,3 km. 31 av 33 deltakere kom fram til mål, og alle deltakerne var menn.

Flere deltakere i 2009

Da arrangementet ble avholdt for andre gang i 2009, var det noe flere deltakere enn året før, med hele 55 deltakere. Denne gangen var informasjonsmøtet og registreringen på Paradis skole i Bergen, og det var den kjente og kjære trubaduren Ove Thue som stod for underholdningen med sin vise om Bergen–Voss. Svømmelokasjonen var nå flyttet fra Nordåsvannet til Ulvenvannet (Os).

Dette var på grunn av den lave temperaturen i Nordåsvannet. Det var kaldt i Ulvenvannet også, og deltakerne måtte derfor bruke sokker og neopren svømmehette. Svømmedistansen var på 4 x 950 meter. Sykkeldelen gikk fra Os og deretter Rolvsvåg, og videre inn i Bergen–Voss-rittet. Framme i Voss var det klart for løping bestående av 8 x 5,3 km, og 51 av 55 deltakere nådde mål.

Avvikling av Bergen–Voss Triathlon

Etter at Bergen Cykleklubb sin triatlongruppe høsten 2009 valgte å gi nytt liv til Bergen Triathlon Club, har ikke Bergen–Voss blitt arrangert flere ganger. Bergen Triathlon ble arrangert for første gang sommeren 2010, og har siden blitt arrangert årlig. Denne nye konkurransen har vist seg å være mer kostnadsbesparende for arrangøren, og involverer mindre reising for de involverte.

Oppsummering

Bergen–Voss Triathlon ble arrangert i 2008 og 2009, da henholdsvis 33 og 55 deltakere deltok. Dette arrangementet har siden blitt erstattet av Bergen Triathlon, da dette har vist seg å være mer gunstig økonomisk sett. Bergen–Voss Triathlon ble delvis samkjørt med sykkelrittet Bergen–Voss, og hadde i tillegg til sykling en løpedistanse og en svømmedistanse. Arrangementet var til glede og inspirasjon for mange!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.